фирми продукти
представяме
работа
 
Кабинетът отпусна допълнителни 35 млн. лв. за участъка на "Хемус" между Ябланица и Боаза

Кабинетът отпусна допълнителни 35 млн. лв. за участъка на Хемус между Ябланица и БоазаПравителството отпусна допълнителни 35.256 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г. за изграждането на 9.3-километровата отсечка на автомагистрала "Хемус" в участъка между гр. Ябланица и с. Боаза. Средствата ще бъдат разходвани за разплащане на извършени строително-монтажни работи и консултантски услуги, съобщават от правителствената пресслужба.

Общата стойност на проекта е 55 млн. лева. Договорът за строителството на магистралната отсечка с консорциум "ХВП Ябланица" бе подписан през юли 2017 г. В началото на август премиерът съобщи, че са изпълнени 30% от предвидените строително-монтажни работи по участъка, който се финансира от държавния бюджет. Той добави, че има вероятност обектът да бъде завършен предсрочно до август 2019 г.

Тогава стана известно, че трасето ще бъде удължено с 2 км, но се спестяват около 300 млн. лв. Цитиран от "Фокус", премиерът повтори ангажимента на правителството магистралата да е готова изцяло през 2024 г.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети. При реализацията на проекта ще бъдат изградени 5 селскостопански подлеза, 2 надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата "Съева дупка".


19 септември 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg