фирми продукти
представяме
работа
 
Строим най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството, твърди регионалният министър

Строим най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството, твърди регионалният министърСтроим най-евтините магистрали, но не за сметка на качеството. Основен приоритет на този мандат ще е инфраструктурата на Северна България. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков в ефира на Би Ти Ви.

До три години и половина магистрала "Хемус" ще свързва София и Велико Търново, каза още той. По думите му до края на 2024 г. аутобанът ще е готов напълно. "Времето е много, но има тежки процедури, самото строителство е по-лесната част", каза той.

Планирано е да има и тунел под Шипка, който ще е най-дългият в страната - 3 километра и 200 метра. "Има много голям интерес от страна на чуждестранни компании и инвеститори за тунела. Дори и да не се стигне до чужди инвестиции, държавата ще отпусне средства за строежа му", добави министърът.

Нанков засегна и една от актуалните теми в момента – запазването на древното селище Скаптопара, което беше открито при строителството на магистрала "Струма". "Никога няма да се сблъскаме с археологията. Не искам да се меся в археологическата експертиза", допълни той.

Министърът коментира и последните наводнения в Тетевенско. "Положението е тежко. Най-хубавото е, че вече няма бедстващи хора. Поели сме обещание - веднага щом водата се отдръпне, започваме възстановяване на инфраструктурата. Средствата ще дойдат от комисията по бедствията. Така направихме и в Мизия. Най-важното е бързо и адекватно да се справим със ситуацията", каза още Нанков.


26 юли 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg