фирми продукти
представяме
работа
 
Поръчките за нов участък от "Хемус" и най-тежката част на "Струма" ще се пуснат през август

Поръчките за нов участък от Хемус и най-тежката част на Струма ще се пуснат през августОбществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала "Хемус" и част от "Струма" през Кресненското дефиле ще бъдат пуснати през следващия месец, каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Днес той инспектира строителството на обходния път на Габрово.

Процедурата на "Хемус" е за частта между пътен възел "Боаза" и разклона за Плевен и Ловеч, за да може през следващата година да започне и реалното строителство. През септември вероятно ще бъде обявена и процедурата за още 85 км от "Хемус" - до Велико Търново.

До дни започва строителството на 16.2 км отсечка на същата магистрала от Белокопитово към Буховци. Частта на "Хемус" между Ябланица и пътен възел "Боаза" е изградена 30%, като вероятно още през септември догодина аутобанът ще бъде удължен с 9.3 км.

"Струма" между Крупник и Кресна ще се строи на две части

Обществената поръчка за "Струма" между Крупник и Кресна ще бъде в две обособени позиции. Първият участък ще бъде дълъг 13.2 км, ще започва на около 80 м след пътен възел Симитли – Разлог и ще свършва след пресичане с пътя Стара Кресна – Ощава. Той ще включва три пътни възела, 10 виадукта с обща дължина 3.5 км, надлези и подлези, както и три тунела.

От него ще започва следващият участък, който ще бъде с дължина 10.4 км и ще се влива в обходния път на Кресна; 5.55 км от него ще бъдат изпълнени като част от проекта. Той включва още един пътен възел, 11 виадукта с приблизителна дължина 5 км, 9 надлеза и подлеза, както и 4 тунела.

Двата участъка на пътя ще бъдат с по две ленти за движение с ширина 3.5 метра и два банкета с ширина 1.5 м. В зависимост от характера на терена на места ще бъде изградена и трета лента за товарни автомобили.

Във връзка с археологическите разкопки на Скаптопара МРРБ и АПИ ще се съобразят с решението на експертите по културно-исторически находки, подчерта министър Нанков. "Хубаво е, че беше магистралата, за да се открие градът", коментира още министърът. Той добави, че към момента за археологическите разкопки там са осигурени почти 2 млн. лева европейски средства по оперативна програма "Транспорт".


19 юли 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg