фирми продукти
представяме
работа
 
Комплекс с басейни с минерална вода ще бъде изграден в столичния парк "Възраждане"

Комплекс с басейни с минерална вода ще бъде изграден в столичния парк ВъзражданеИзграждането на плувен комплекс с 3 открити и един закрит басейн с минерална вода и пързалки в парк "Възраждане" ще започне общинското дружество "Софийски имоти". Проектът е за 9.5 млн. лева, общата площ на комплекса ще е над 6 хил. кв. метра. Предвидено е да може да се посещава от над 500 души, от които 60% да са деца, за което два от басейните ще са с подходящи за тях размери, като ще има и един бебешки басейн.

Облагородяването на парк "Възраждане" е проект на "Софийски имоти", като през 2016 г. бяха открити 52 дка, които бяха реновирани с 4.8 млн. лева - изцяло пари на дружеството. През миналата година бившият директор на дружеството Анастас Тодоров каза, че проектът за оставащите 25 дка е амбициозен и ще струва 4.5 млн. лева, като тези пари бяха заложени в бизнес плана на дружеството.

Сега проектът ще бъде завършен с облагородяването на останалата част от парка. За целта ще са нужни 9 млн. лева – 4 млн. лева средства на "Софийски имоти" и 5.5 млн. лева от програма "Джесика". При представянето на проекта днес кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че желанието й е, след като бъде завършен комплексът, да продължи да се управлява от "Софийски имоти", като изказа увереност, че то ще има капацитета за това.

Преди да започне строителството, трябва да се проведе обществената поръчка за избор на изпълнител, така че Фандъкова смята, че ще е реалистично комплексът да бъде готов в края на 2019 г.

В комплекса ще има три басейна на открито, от които един ще бъде специално за бебета. Към тях ще има и три водни пързалки, една от които ще бъде с 3 успоредни улея. Ще има и ниска 3-етажна сграда - за административното управление на комплекса и заведение за хранене на втория етаж.

Под сградата ще бъде разположена и спа зона със закрит басейн с размери 25 на 15 м и 6 коридора. По думите на Димитър Шивачев, изпълнителен директор на "Софийски имоти", ще бъде възможно той да се използва и за тренировки на плувци.


17 юли 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
градски паркове, плувни комплекси, облагородяване на паркове


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg