фирми продукти
представяме
работа
 
Нанков подписа с китайски компании за тунел под Шипка, АМ "Черно море" и "Русе - Велико Търново"

Нанков подписа с китайски компании за тунел под Шипка, АМ Черно море и Русе - Велико ТърновоРамкови споразумения за сътрудничество при реализацията на тунел под връх Шипка, автомагистрала "Черно море", автомагистрала "Русе - Велико Търново", автомагистрала "Хемус", скоростния път "Видин - Ботевград" и други обекти подписа в петък министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с пет големи китайски компании. Това съобщи пресцентърът на МРРБ.

Фирмите, които проявяват интерес към инвестиция в пътни инфраструктурни проекти в България, са China Communications Construction Co, China Road and Bridge Corporation, CITIC Construction, Mizrahi Real Estate Group inc. съвместно с China Machinery Engineering Corporation, и Quantum Global Solutions съвместно с PowerChina International Group Limited.

Свързаността е основен приоритет за нас, e казал министър Николай Нанков по време на церемонията и e напомнил, че през страната ни преминават пет трансевропейски транспортни коридора. Като предимства за България той e определил не само стратегическото географско положение с директен достъп от Европа до Близкия Изток и Азия, но и добрите условия за бизнес, стабилността, членството ни в ЕС и др. Уверени сме, че следва да имаме важна роля в процеса на свързване на Европа с Азия, тъй като през България преминава връзката със Западна Европа по река Дунав и най-пряката връзка през Черно море и Персийския залив по Пътя на коприната, e заявил още регионалният министър.

Николай Нанков e напомнил, че през последните години интензивният политически диалог между България и Китай създаде рамка за ползотворно сътрудничество във всички сфери, както и че страната ни подкрепя и участва в различните формати на Инициативата за сътрудничество между азиатската страна и държавите от Централна и Източна Европа.

Министър Нанков e обърнал внимание на поддържания от Министерството на регионалното развитие и благоустройството диалог с китайската страна и е припомнил за подписаното през 2016 г. Споразумение за сътрудничество с Министерството на жилищата и развитието на градските и селските райони. Министърът е обяснил, че така са създадени условия за укрепване и разширяване на двустранните отношения в областта на строителството и архитектурата и е създадена предпоставка за установяване на трайно партньорство и засилване на икономическите връзки.

Инвестициите на китайските компании биха били плюс за икономиката ни, тъй като те са на светло, иновативни, осигуряват работни места и са социално отговорни, е казал още министър Николай Нанков.


8 юли 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg