фирми продукти
представяме
работа
 
Построихме водопроводи и канали с дължината на магистрала "Струма", обяви кметът на София

Построихме водопроводи и канали с дължината на магистрала Струма, обяви кметът на СофияИзграждането на водопроводи и канали е свързано с най-много инвестиции, а в последните години в София са били изградени 200 километра от тях, каза днес по Би Ти Ви кметът на града Йорданка Фандъкова в коментар за наводненията от миналия месец. Тя допълни, че това е дължината на автомагистрала "Струма", но тъй като инфраструктурата е под земята, хората не я забелязват. Кметът допълни, че тази година ще се изградят 50 километра водопроводи и канали.

Фандъкова поясни, че валежите на 18 юни, когато редица части на града се наводниха, са били много над нормата, докато при вчерашните, макар и обилни, проблеми не е имало. Кметът посочи, че в центъра канализацията е средно на 100 години, но при всеки основен ремонт на улица се подменя и подземната инфраструктура.

Фандъкова подчерта, че се работи и върху превенцията, като се почистват шахти и оттоци. Кметът на София се обяви за забрана на изграждането на нови сгради в градовете със септични ями, каквито били много от вдигнатите в покрайнините на столицата.

Засега булевард България остава със стар асфалт

В отговор на въпроси от зрители Фандъкова обясни, че изграждането на новите линии на метрото върви по график, като първата отсечка, която е с дължина осем километра и ще има осем станции, ще бъде пусната в края на 2019 година. В началото на 2020 година подземната железница вече щяла да стига до кварталите "Овча купел" и "Горна баня".

Кметът посочи, че при срок за пуск 20 юли разширението на бул. "Тодор Каблешков" от бул. "Цар Борис III" до ул. "Генерал Александър Суворов", ще бъде завършено по-рано. Пробивът към булевард "Черни връх" обаче се бави заради вървящи отчуждителни процедури.

Йорданка Фандъкова посочи, че за момента бул. "България" няма да бъде преасфалтиран, защото затварянето му сега щяло да създаде огромни проблеми с трафика. Ремонтът на трамвайните линии, който върви в момента, пък трябвало да приключи до края на лятото.

Попитана дали кръстовището на бул. "България" и "Гешов" ще стане на две нива, Фандъкова обяви: "В дългосрочен план - да, но сега - не."

Ремонтът на бул. "Васил Левски" върви по график, отчете кметът. До края на този месец трябва да се преасфалтира отсечката от кино "Одеон" до университета, а през август ще се работи от университета до паметника на Васил Левски.

Започва работа по два големи паркинга

Коментирайки проблема с паркирането в центъра, Йорданка Фандъкова посочи, че след сериозните инвестиции в буферни паркинги край метростанциите сега погледът се насочва към такива в широкия център. Още тази година би трябвало да започне завършването на вече започнатия до националния стадион, щяло да се работи и по един до Централна гара. "В историческия център е невъзможно да се направи нещо, защото където и да копаем, излизат културно-исторически находки", уточни кметът.

На въпрос за каруците по улиците Фандъкова отговори, че е приключила работата на работната група, която трябва да предложи решения. "За мен трябва да се забранят за територията на града. Има обаче различни гледни точки, предстоят дискусия и гласуване", допълни тя.


5 юли 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ВиК, водна инфраструктура, пътни проекти


още от категорията вик

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg