фирми продукти
представяме
работа
 
Китайци искат да строят три магистрали и тунела под "Шипка"

Китайци искат да строят три магистрали и тунела под ШипкаПравителството одобри рамково споразумение между регионалното министерство и потенциални китайски инвеститори, без да се споменават имена на компаниите. На база на споразумението ще се водят преговори с желаещите да инвестират в инфраструктурни обекти у нас.

Евентуалните инвеститори имат интерес към строителството на автомагистралите "Велико Търново - Русе", "Видин - Ботевград", АМ "Черно море", както и към тунела под Шипка. Този интерес е заявен с официални писма за намерения или проекти на рамкови споразумения, се казва към мотивите на днешното решение, внесено от регионалния министър Николай Нанков.

Подписването на споразумението ще спомогне за засилване на икономическите връзки между България и Китай и привличането на инвестиции, насочени към развитието и модернизацията на пътната инфраструктура. Очаква се да бъдат създадени работещи механизми за изпълнение на пътни проекти, които са без осигурен национален ресурс, пише още там.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще окаже необходимото съдействие на този процес, предоставяйки информация за законодателната рамка, предстоящото въвеждане на тол система, както и информация за всеки един проект, представляващ интерес за потенциалния инвеститор - проектна готовност, индикативна стойност, технически характеристики, трафик, товаро-поток, анализ на разходите и ползите, разчети за възвръщаемост на инвестицията, за онези проекти, за които са изготвени и др.


4 юли 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg