фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонтът на пътя Момчилград - Крумовград - Ивайловград ще струва над 21 млн. лв.

Ремонтът на пътя Момчилград - Крумовград - Ивайловград ще струва над 21 млн. лв.Стартира рехабилитацията на 32 км от второкласния път Момчилград - Крумовград - Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв. с ДДС. Проектът се съфинансира със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. и националния бюджет, съобщава пътната агенция.

Началото на строителните работи беше дадено със символична първа копка, на която присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", депутати и кметове от региона.

Ремонтът на път II-59 е разделен на два участъка. Първият е около 6 км (от км 24+548 до км 30+439), а вторият е близо 26 км (от км 30+439 до км 56+861.68). Рехабилитацията на 6-километровата отсечка, в близост до село Карамфил, ще бъде изпълнена от ДЗЗД "Източни Родопи 3", в което участват: "Пътстройинженеринг" АД, "ПСК Виастрой" ЕООД, "Пътища" АД, "БСК-Горна Оряховица" АД и "Атлас Балкан" ООД. Стойността на договора е 3 398 995,72 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение - 8 месеца. Строителният надзор ще бъде осъществен от "Строл 1000" АД. Договорът им е за 51 000 лв. с ДДС. Участъкът преминава през село Горна кула. Предвидена е рехабилиция на асфалтовата настилка, изграждане на две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра и ремонт на две мостови съоръжения - над река Крумовица и над дере при 29-ти км.

Другият участък, с дължина около 26 км, е възложен на Обединение "ПЪТ II-59", в което са: "Джи Пи Груп" АД и "Контратас Инглесиас" АД. Договорът им е за 17 989 382,71 лв. с ДДС. Строителният надзор ще е от "План Инвест Пловдив" ЕООД, а договорът им е за 220 056 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на отсечката е 14 месеца.

На участъка от гр. Крумовград до разклона за с. Попско на път II-59 ще бъде извършена реконструкция на пътя в чертите на Крумовград и с. Полковник Желязово и обновяване на настилката. Тресето преминава през четири населени места - гр. Крумовград, селата Полковник Желязово, Рогач и Пелин. За подобряване на отводняването се предвижда полагането на бетонови бордюри, отводнителни улеи, нови окопи, почистване на всички водостоци и удължаване на съществуващите. В района на 41-ви км ще бъде изградена стоманобетонова укрепителна стена. Ще бъде извършено и укрепване на откоса с геомрежа и анкери. Целият 32-километров участък ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

През програмен период 2007-2013 г. бяха основно ремонтирани над 18 км от път II-59 Момчилград - Крумовград в участъка от км 6+230 до км 24+548. С успешното изпълнение и на проектите, които стартират, ще бъдат рехабилитирани над 50 км от второкласния път.


3 юли 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни ремонти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg