фирми продукти
представяме
работа
 
Подписваме меморандум и споразумение с китайски компании за тунела под Шипка

Подписваме меморандум и споразумение с китайски компании за тунела под ШипкаНа форума "16 + 1" идния петък ще подпишем меморандум с четири китайски компании основно с държавен капитал, които имат интерес не само към строителството на тунела под Шипка, но и изцяло към магистрала "Русе - Велико Търново" към Шипка и "Дунав мост" на Русе - Гюргево. Така отговори на журналистически въпрос за напредъка на проекта за тунел под Стара планина министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Димитровград.

Сериозният интерес от тяхна страна е налице. Ще го материализираме с конкретен меморандум и споразумение, добави Нанков.

По негови думи отделно по линия на бъдещата тол-система и респективно държавния бюджет има възможност да се стартира със строителството в следващата година - година и половина като приключи обществената поръчка.

През септември тази година предсрочно ще бъде пуснат обходът на Габрово заедно с малкия тунел, мостовите съоръжения, уточни Нанков. В момента тече експертен съвет на колегите от АПИ за одобряване на идейната разработка, на базата на която ще се стартира процедурата за инженеринг - допроектиране плюс строителство, посочи още Нанков.


3 юли 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътни съоръжения


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg