фирми продукти
представяме
работа
 
Преобразяването на центъра на София започва в понеделник и ще приключи догодина

Преобразяването на центъра на София започва в понеделник и ще приключи догодинаВ понеделник - 2 юли, започват ремонти в района на центъра на София между площадите "Александър Невски", "Народно събрание", булевардите "Цар Освободител" и "Васил Левски", градинката "Кристал" и улица "Московска". Резултатът ще бъде видим догодина в изпълнение на цялостно преобразяване на зоната, който предвижда площадът около катедралния храм да бъде изцяло пешеходна зона.

Общата стойност на проекта е 21.5 млн. лева, а изпълнител е строителната фирма "ПСТ груп". Миналата година по искане на кмета Йорданка Фандъкова договорите на фирмата с общината за поддръжка на улиците в 5 района на града бяха прекратени заради некачествено изпълнение. Архитектурният проект е на студиото на Иво Пантелеев, които направиха и проекта за ремонт на улица "Граф Игнатиев" и прилежащите й площади, който ще се изпълнява до края на годината.

Проектът предвижда всички кофи за смет да са под земята, да бъдат изградени 5 тоалетни, 3 зарядни станции за електрически автомобили, ремонти на тротоарите и настилките, където се налага, подмяна на лампите.

В понеделник ще започне първият етап от проекта - ремонти на бул. "Васил Левски" от паметника при кръстовището с бул. "Янко Сакъзов" до бул. "Патриарх Евтимий", градините "Кристал" и "Климент Охридски" - пред Националната художествена академия, и улица "Московска". Дейностите по булеварда ще приключат до края на юли, като ще се затваря за движение по едно платно в посока. За другите обекти срокът за приключване е до октомври.

През следващата година ще бъдат направени ремонти на бул. "Цар Освободител", за което ще се търси лицензирана фирма с право да работи с жълти павета, площадите "Народно събрание" и "Александър Невски" до улица "Г. С. Раковски", като този участък ще бъде изцяло пешеходен.


29 юни 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ремонти, архитектура, градоустройство


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg