фирми продукти
представяме
работа
 
Нови 10 км от "Хемус" с половин година предсрочно

Нови 10 км от Хемус с половин година предсрочноИзграждането на 10-километровия участък от АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза, напредва и от началото на работата в края на март до сега са изпълнени над 20% от строителните работи. Очакванията са обектът да бъде завършен с около 5-6 месеца по-рано от предвиденото по договор и до края на следващата година отсечката да бъде готова. Това съобщи днес новият председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов по бТВ.

Той обясни, че предстои стартиране на тръжните процедури за избор на изпълнители на над 50 км от АМ "Хемус" от Боаза до разклона на пътя Плевен - Ловеч. Работи се и по подготовката на останалите участъци. В началото на следващата година ще открием процедурите и за отсечката от Плевен - Ловеч до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Целта ни е до 2024 г. цялата магистрала "Хемус" да бъде изградена, заяви Глосов.

Той допълни, че през следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането на тунел "Железница" на АМ "Струма" и за двата участъка от магистралата "София - Калотина". Предстои след отхвърляне на жалбата за отсечката Мездра - Ботевград да продължи тръжната процедура за избор на изпълнители и съответно да се пристъпи към подаване и отваряне на офертите.


28 юни 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg