фирми продукти
представяме
работа
 
Започна строителството на 9 км от "Хемус" при Ябланица

Започна строителството на 9 км от Хемус при ЯбланицаЗапочна строителството на участъка от автомагистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел Боаза, съобщи БТА.

Участъкът е с дължина 9.3 км, а стойността е 55 млн. лв., като според министъра на регионалното развитие Николай Нанков при проектирането са спестени 40 на сто от първоначално предвидените средства. Строителството трябва да приключи в срок от две години, но Нанков увери, че ще стане по-рано.

Той допълни, че до два месеца ще започне и реалното строителство на участъка от "Хемус" от Шумен до Търговище на пътен възел Белокопитово.

По думите му магистралата е приоритет за правителството, в момента тече проектирането на участъка от пътен възел Боаза до разклона за Ловеч и Плевен с дължина 52 км. Ако няма обжалване на процедурите, до края на годината и там ще започне реалното строителство, прогнозира министърът.

Започва и проектирането на следващите 85 км до Велико Търново.

Нанков каза също, че очаква през 2019 г. и в двата участъка да има реално строителство. По думите му до 2025 г. цялата магистрала трябва да бъде завършена, като за това ще са необходими още 1.3 млрд. лв.

"Противно на това, което виждате, ние не инвестираме в асфалт и бетон, ние инвестираме само в хора. За нас е важно те да могат да пътуват, да работят, да стават по-богати и да се развиват, това е крайната цел, за да може столицата да е свързана с морето, за да може нито една част от територията на Северна България да не е отделена", заяви вицепремиерът Томислав Дончев на церемонията по първата копка.


27 март 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg