фирми продукти
представяме
работа
 
Разширяването на връзката между магистрала "Тракия" и Стара Загора ще започне догодина

Разширяването на връзката между магистрала Тракия и Стара Загора ще започне догодинаРазширяването на съществуващата пътна връзка между магистрала "Тракия" и Стара Загора ще започне догодина, като изграждането й ще отнеме 9-10 месеца, каза днес в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той допълни, че става въпрос за пътя, който влиза в града откъм летището, като вместо по една лента за посока, ще има по две.

Нанков обясни, че проектът за разширението е от 2008 година, като до момента са свършени всички предварителни процедури, включително отчуждаване и изкупуване на нужните земи. Трябва обаче да се актуализира работният проект.

Нанков посочи, че за разширението на пътната отсечка с дължина около 5 километра ще са нужни около 25 млн. лева. Парите ще бъдат предвидени в бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" за следващата година.

В отговор на въпрос от депутата Георги Гьоков министърът обяви, че изграждането на втори подход между магистрала "Тракия" и Стара Загора не се предвижда.


23 март 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg