фирми продукти
представяме
работа
 
София търси външни експерти да следят за качеството на ремонти

София търси външни експерти да следят за качеството на ремонтиЗа да бъдат предстоящите основни ремонти в центъра на София изпълнени в срок, качествено и без оскъпяване, Столичната община търси екип от външни експерти, на които ще плати 500 хиляди лева. Това се разбира от обществена поръчка, обявена от зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев.

Екипът от 7 експерти ще трябва да отговаря за изпълнението на ремонтите за общо 46 млн. лева, от които 41 млн. лева се отпускат по оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020" и обхващат две от зоните в идеалния център на София - между площад "Александър Невски" до ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите й площади.

Последният сериозен ремонт в центъра на града беше реконструкцията на бул. "Княз Александър Дондуков". Той приключи 3 месеца след първоначално обявения краен срок, а изпълнението му беше повод за много критики от граждани, като се стигна и до протест. На няколко пъти положените павета се разместваха, като се наложи да бъдат пренареждани.

Какво ще правят

Експертите ще трябва да създадат цялостната организация и координация на ремонтите, да съдействат за добрата комуникация между заинтересованите страни.

Кандидатите трябва да имат достатъчно ресурс и професионална компетентност за изпълнението, възможности за контрол на ремонтните дейности и на "критичните фактори". Участниците трябва да са анализирали критичните фактори, които биха могли да бъдат причинени от самата Столична община: лоша или липсваща изходна информация, недобра комуникация с възложителя (Столичната община - бел. ред.), грешна оценка, обхвата на поръчката и други фактори, идващи от общината.

Според критериите към предложенията от по-голямо значение е качественото изпълнение на поръчката (70%), а по-малка тежест (30%) има цената.

Изискваният към ръководителя на проекта са да е завършил висше образование бакалавър или магистър и да има поне 3 години опит в управлението на инфраструктурни проекти. Подобни са критериите за образование и опит към търсения координатор на екипа, правния, финансовия, строителния експерт и този, който ще отговаря за мониторинга. Единствено специалистът по "контрол и съхранение на документация" трябва да е имал 1 година опит в подготовка и изпълнение на проекти.

Очаквайте скоро

Единият от ремонтите, чиято организация и изпълнение ще бъде възложена на екипа от експерти, е цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев", площадите "Джузепе Гарибалди", "П. Р. Славейков" и "Патриарх Евтимий", улиците "Солунска" (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до бул. "Витоша"), "6-и септември" (от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Аксаков"), "Ген. Паренсов" (в участъка от ул. "6-и септември"до ул. "Цар Шишман"), ул. "Цар Шишман" (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до пл. "Народно събрание") и градината пред храма "Св. Седмочисленици".

Проектът е за 20 млн. лева и предстои Столичната община да обяви избраната строителна фирма, която ще го изпълни. Дейностите трябва да започнат през лятото.

Втората зона обхваща площада около катедралния храм "Св. Александър Невски", площад "Народно събрание", църквата "Св. София", сградата на Синодалната палата, градината "Св. Климент Охридски" при Националната художествена академия. Предстои да бъде избран изпълнител и за този ремонт, като вероятно дейностите ще започнат през 2019 г.


22 март 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ремонти, архитектура, градоустройство


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg