фирми продукти
представяме
работа
 
До 20 март ще започне строителството на участъка от "Хемус" от Ябланица до "Боаза"

До 20 март ще започне строителството на участъка от Хемус от Ябланица до БоазаДо 20 март ще започне реалното строителство на новия участък от магистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел "Боаза", съобщи в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от БТА.

Той обясни, че все още тече проектирането на трасето от 9.3 км, а изграждането му следва да бъде завършено за година и половина.

В момента се извършва проектирането и геологията в участъка между пътния възел "Боаза" и разклона за Ловеч и Плевен от път II-35. Строителството на трасето, дълго 52 км, ще бъде разделено на три етапа. В средата на годината ще бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител.

"С това проектиране променихме параметрите на автомагистралното трасе. Проектната скорост е 120 км/час, но позволената скорост ще е 130 км/ч", каза Нанков. По думите му по този начин от държавния бюджет, от който се финансира строителството на магистралата, ще бъдат спестени 300 млн. лева. Регионалният министър изтъкна още, че с това проектиране се спестява изграждането на седем мостови съоръжения и три дълги тунела.


6 март 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg