фирми продукти
представяме
работа
 
ДНСК улеснява бизнеса с издаване на онлайн удостоверения

ДНСК улеснява бизнеса с издаване на онлайн удостоверенияДирекцията за национален строителен контрол издава по електронен път удостоверения на фирмите за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

Услугата е част от мерките, които строителното министерство предприема за облекчаване на административната тежест и подобряване на условията на обслужване на бизнеса.

Също по електронен път инвеститорите могат да заявят настъпили промени в съдържанието на издадено удостоверение. Удължаването на срока на издадения документ, с пет години, също може да стане по електронен път. В този случай, за улеснение на бизнеса, се подава само една декларация, без да са необходими други документи за фирмата и нейните екипи, както това се изисква при предоставяне на услугата в хартиен вариант.

При подаването на документи за удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор вече не е необходимо представяне на удостоверение за наличие на финансови задължения към Националната агенция за приходите.

За последните шест години ДНСК е издала около 750 удостоверения за надзорна дейност на фирми от цялата страна, похвалиха се от институцията.


26 февруари 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство, строителен надзор, строителство на сгради, строителен контрол


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg