фирми продукти
представяме
работа
 
Метро може да свърже София с Божурище

Метро може да свърже София с БожурищеНадземна железница може да свърже столицата с индустриалната зона в Божурище. Идеята е трасето да минава по пътя на планираното продължение на бул. "Царица Йоанна" от жилищния квартал до Божурище, за което "Монитор" първи съобщи. "По проект бъдещият път до индустриалната зона ще бъде по две ленти в посока, а по средата да бъде изградено надземното метро, както е изградено в жк "Младост", коментира Aнтoaнeтa Бapec, изп.-диpeктop нa "Haциoнaлнa кoмпaния Индycтpиaлни зoни".

Ако се одобри изграждането на метро до Божурище, ще бъде изградена и връзка и с жп гарата в индустриалната зона, допълни Барес. Документите за пътя, но без изграждането на продължението на метрото, вече са внесени в Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за приоритетен проект на стойност 19 млн. лева.

Работи се и в посока промяна на Общия устройствен план на Столична община, за да стане възможно удължаването на булеварда. Готви се още проект за бърза връзка на зоната с пътя София – Калотина. Част от терените до Калотина са собственост на "Haциoнaлнa ĸoмпaния Индycтpиaлни зoни", което ще улесни изграждането на връзката и няма да се наложи отчуждаване.

От държавната компания извършват анализ на това колко компании в Икономическа зона София-Божурище биха използвали интермодален терминал в зоната. "Готови сме със заданието за предпроектното проучване, което ще е на стойност около 1 млн. лева, но за да се дадат тези пари, трябва да бъде оправдано", коментира още Барес. Концепцията за такъв терминал в Божурище е една от идеите за подобряване на инфраструктурната свързаност и достъп до индустриалната зона, допълни още тя.


7 февруари 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
инфраструктурни проекти, пътни проекти, метро


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg