фирми продукти
представяме
работа
 
АПИ: Разширението между Поморие и Слънчев бряг ще е готово преди лятото

АПИ: Разширението между Поморие и Слънчев бряг ще е готово преди лятотоРазширението на пътя Поморие - Слънчев бряг ще е готово за началото на активния туристически сезон. Това беше посочено на среща в Бургас между изпълнителите на строителните дейности, областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков и директора на Общинското пътно управление Митко Порязов.

Дейностите по разширението на 5-километровия участък между Поморие и Ахелой вървят по план и няма забавяния, казаха техническите ръководители от фирмата изпълнител на четирилентовия път. Сега се правят водостоци за преминаване на земноводни и влечуги под нивото на пътя, тъй като трасето е в близост до две защитени зони по "Натура 2000".

Едновременно се работи на две места по изграждане на основата за второто пътно платно от Поморие до Ахелой, така във всяка посока ще има по две ленти за движение. За реализация на уширението на трасето са изместени електропроводи, водопроводи, телекомуникационни и оптични кабели. През април ще започнат асфалтовите работи, които ще продължат около месец, а след тях довършителните - съоръжения за защита на преминаващите птици, както и такива за шумозащитни пана, обясниха строителите.
До изграждането на обхода на Поморие новото четирилентово трасе ще бъде привързано към стария път I-9 Бургас - Слънчев бряг. Ще бъде изграден пътен надлез, който ще осъществява връзката между село Тънково и Ахелой. До река Ахелой в момента се изгражда мост.

Обходният път ще е изцяло ново трасе с две големи съоръжения. Ще се изгради и нова пътна връзка с кръгово движение, която ще свързва третокласния път Каблешково - Ахелой с главния път I-9, както и пътна връзка, свързваща Ахелой и Слънчев бряг малко преди кръговото кръстовище за Равда.

Стойността на реконструкцията на отсечката от Поморие до Ахелой е близо 21 500 000 лева, а на обхода на Ахелой - 23 200 000 лева. Средства са осигурени от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".


31 януари 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg