фирми продукти
представяме
работа
 
Седем месеца повече за разработване на ВиК стратегията

Седем месеца повече за разработване на ВиК стратегиятаСрокът за изработване на стратегията за финансиране на ВиК отрасъла се увеличава със седем месеца. Това решиха депутатите в пленарна зала с ратифицирането на промените на Споразумението за Стратегията за услугите в отрасъл ВиК между регионалното министерство и Международната банка за възстановяване и развитие.

Удължаването на срока за разработването на стратегията от 12 на 19 месеца цели осигуряването на необходимия времеви ресурс за определяне на размера, източниците и начините за финансиране на ВиК отрасъла, което изисква провеждане на обсъждания между голям брой заинтересовани страни, пише в доклада на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Подписаното изменение на споразумението беше одобрено от правителството в края на октомври. Тогава беше посочено, че в първоначално предвидения срок е невъзможно да бъде изпълнен докладът за преоценка на публичните ВиК активи. В споразумението е договорено и намаляване на възнаграждението за консултантски услуги със 100 хил. лв.


24 януари 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ВиК, водни проекти, водна инфраструктура


още от категорията вик

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg