фирми продукти
представяме
работа
 
Парламентът прие на първо четене законопроекта, с който ще се ограничи безразборното застрояване в София

Парламентът прие на първо четене законопроекта, с който ще се ограничи безразборното застрояване в СофияПарламентът прие на първо четене днес Закона за устройство и застрояването на Столичната община, който цели да ограничи безразборното застрояване в София. Текстовете бяха одобрени със 109 гласа "за", 2 "против" и 11 "въздържал се".

Промените са инициирани от главния архитект на София Здравко Здравков и имат за цел да затворят вратичките в закона, на базата на които Столичната община разрешава строителството на прекалено високи сгради на неподходящи места, определянето на максимални височини и създаване на две зони за небостъргачи.

Строителството на небостъргачи ще бъде разрешено само в района на 7-и километър на бул. "Цариградско шосе" и на Околовръстното шосе в квартал "Люлин" и бул. "Царица Йоана".

Текстовете предвиждат максималната височина за нови сгради в центъра на София да бъде 50 метра. Според проекта това е районът между булевардите "Мария-Луиза", "Александър Стамболийски, "Константин Величков", "Пенчо Славейков", "Витоша", южната част на "България", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Генерал Данаил Николаев".

Законопроектът получи подкрепата на депутатите от "БСП за България". Народният представител Христо Проданов се пошегува, че хората в София живеят на по-малка площ от тази, на която трябвало да живеят кокошките, за да са щастливи.


11 януари 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство, сградно строителство, ЗУТ


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg