фирми продукти
представяме
работа
 
Строят най-дългия мост над река Марица в Пловдив

Строят най-дългия мост над река Марица в ПловдивПроектиране на най-дългия мост над река Марица в Пловдив и старт на изграждането му се очаква да бъдат осъществени до края на тази година, гарантира кметът на града Иван Тотев. По думите му това ще е седмият мост над реката в урбанизираната територия и ще свързва кварталите "Смирненски" с "Кършияка" от северната страна на река Марица. Така от единия до другия район на Пловдив ще се стига за минути.

Предвиждат се кръгови кръстовища на бул. "Марица – юг" край стадион "Пловдив" и на бул. "България". След това плановете на местната власт за продължаване на инфраструктурния обект включват строителство на ново шосе, което да свърже бул. "България" с "Голямоконарско шосе". За да се започне със същинската строителна дейност на седмия мост, трябва да се отчужди още един парцел до бул. "Марица – север", обясни кметът Тотев.

Той уточни, че за 2018 г. Пловдив ще разполага с бюджет от около 323 милиона лева. Извън тази сума се очаква да бъдат усвоени евросредства за още 24 милиона лева по проекти, които предстои да бъдат изпълнени, както и още 22 милиона от проекти, които в момента се изпълняват.

За строителството на седмия мост общината ще преговаря с държавата за финансиране. Другите инфраструктурни проекти, по които ще се работи тази година, са: реконструкция на част от бул. "Христо Ботев", разширяване на "Голямоконарско шосе", ремонт на уличната мрежа в кв. "Коматево", залесяване на 650 декара в парк "Отдих и култура", строителство на спортна зала в ЕГ "Иван Вазов" и др.


9 януари 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство на мостове, пътни проекти, пътна инфраструктура


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg