фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонтират три столични тунела

Ремонтират три столични тунелаСтоличната община пусна обществена поръчка на стойност 11 млн. лв. за ремонт на три тунела и отсечка на бул. "Пенчо Славейков". Най-много пари ще бъдат изхарчени за тунела на НДК. Там са предвидени 4,3 млн. лв., с които ще бъде подменена канализацията, осветлението, светофарите и спирката. Съоръжението ще бъде и санирано, а пътната настилка ще се ремонтира.

Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев обясни пред "Монитор", че ако няма обжалвания на поръчката, ремонтът на тунела при НДК може да започне през летните месеци. Тунелът в "Люлин" също ще бъде с нов облик. Ремонтът на съоръжението на бул. "Царица Йоана" ще струва 3,5 млн. лв. Най-малко пари са заделени за транспортния тунел на бул. "Панчо Владигеров" - 74 хил. лева.

2,6 млн. лв. пък ще бъдат вложени за реконструкция на бул. "Пенчо Славейков" в участъка между улица "Цар Асен" и бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен". Там ще бъде подменена настилката, канализацията и уличното осветление.

Дали обаче ще бъдат пренаредени паветата в отсечката, или ще бъде излят асфалт все още не е ясно. Крайният срок за кандидатстване за ремонтите е 12 февруари.

За ремонти на булеварди, улици и мостови съоръжения от "Московска" 33 са планирали в бюджета за тази година 103,6 млн. лв.

С 37,7 млн. лв. ще бъдат изграждани и поддържани улици във всички столични квартали. За улично осветление пък ще бъдат вложени 6 млн. лв. Най-големият ремонт, който е планиран, е реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев". Там се предвижда подмяна на настилките, засаждане на дървета, пускане на фонтана и обновяване на книжния пазар на "Славейков". За реконструкция на трамваен път ще бъдат инвестирани 37,5 млн. лв. Тази година ще продължи реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков". С нов облик ще се сдобие и бул. "Скобелев".


8 януари 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ремонт на тунели, пътни ремонти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg