фирми продукти
представяме
работа
 
Министрите утвърдиха над 500 млн. лв. за пътни проекти догодина

Министрите утвърдиха над 500 млн. лв. за пътни проекти догодинаПравителството одобри увеличаване на утвърдения със Закона за държавния бюджет за 2017 г. максимален размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, със сумата 513 843 560 лв., съобщи правителствената пресслужба.

Промяната е свързана с необходимостта от поемането на ангажименти за изграждане на значими пътни проекти, изпълнението на които ще започне в началото на 2018 г., се казва в съобщението. В бюджета общият лимит за министерството беше 349.4 млн. лв., а за пътно строителство - 295.7 млн. лв.

В прессъобщението от заседанието не се споменават конкретни проекти, но приоритетни за властта са магистралите "Хемус" и Русе - Велико Търново, които нямат одобрено еврофинансиране.
Одобрени са и вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по политики във ведомството.

Намаляват се парите за "Нормативно регулиране и контрол на инвестиционния процес в строителството", "Геодезия, картография и кадастър" и "Ефективна администрация и координация". Така се осигурява финансиране за модернизация на системата "Гражданска регистрация и административно обслужване на населението".


14 декември 2017 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg