фирми продукти
представяме
работа
 
Строят индустриална зона край Стара Загора

Строят индустриална зона край Стара ЗагораДържавата ще помогне за изграждането на индустриална зона "Загоре" в Стара Загора. Това ще даде тласък за ново развитие в региона, който е една от топдестинациите по икономическо развитие. Това обяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на дискусия, в която взеха участие зам.-председателят на парламента Емил Христов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, депутати, регионалните лидери на КРИБ и Съюзът на работодателите.

За целта е предложен общински терен от 110 дка на околовръстния път, като на последната сесия на Общинския съвет тази земя е апортирана в ново дружество. Държавата ще се включи с парична вноска, съответна на оценката на апортираната земя. С парите ще се изгради инфраструктурата, предава БТА. Целта е осигуряване на работни места, привличане на инвеститори и разширяване на потенциала с близките градове като Димитровград, Хасково, Сливен, Ямбол, откъдето могат да се привлекат кадри, обясни Живко Тодоров.

В региона има дефицит на кадри за машиностроенето и преработвателната промишленост, изтъкна зам.-министърът на социалната политика Зорница Русева.

За промяна в Закона за публично-частното партньорство и Закона за висшето образование настояваха представителите на бизнеса. Освен законодателни промени, необходима е правителствена програма за следващите 25 години, в която да се посочат видът и броят на кадрите, необходими през периода за инвестициите както в региона, така и в цялата страна.


5 декември 2017 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
индустриални зони, строителство, инвеститори


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg