фирми продукти
представяме
работа
 
Целият Западен парк и тунелът под НДК ще бъдат ремонтирани догодина

Целият Западен парк и тунелът под НДК ще бъдат ремонтирани догодинаРемонт на целия Западен парк и тунела под НДК са залегнали в инвестиционната програма на София за следващата година, съобщи днес по БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Предвижда се и обновяване на бул. "Скобелев" и преместване на трамвайното трасе, което сега минава непосредствено под прозорците на сградите на улицата.

Фандъкова допълни, че ще има и повече ремонти на вътрешноквартали улици. Повече подробности за инвестиционната програма ще има при приемането на бюджета на София.

В отговор на въпрос кметът на столицата увери, че няма чадър над лошо работещи компании, като в последните години са им били наложени санкции за над 2 млн. лева. Фандъкова допълни, че и постоянно се връщат обекти, заради некачествена работа.

Градският транспорт ще е акцент в инвестиционната програма

Кметът на столицата каза още, че градският транспорт ще е друг акцент в инвестиционната програма на общината. По-голямата част от средствата ще бъдат дадени за метрото, но Фандъкова допълни, че очаква да бъдат приключени и две процедури за нови автобуси – на природен газ и електрически.

В отговор на въпрос Фандъкова поясни, че до края на тази година ще бъде подготвена процедура за избор на изпълнител, който да подмени спирконавесите в столицата. Приключила е и съдебната процедура за системата за електронно таксуване в градския транспорт. Кметът на София очаква скоро да приключи и обжалването на конкурса за избор на концесионер за велосипеди под наем.

Йорданка Фандъкова обяви, че битката за чистотата на въздуха е най-тежката за големите градове. Като принос на общината с него тя посочи обновяването на автобусите, които вече са със средна възраст 9 години, при 30 години доскоро.

Само екологични снегорини по улиците

На финала била и процедурата за покупка на седем газанализатори, които ще се дарят на пътна полиция. Идеята е да не се допуска регистриране на автомобили, които не отговарят на нормите за вредни емисии.

Освен това работещите по почистването на София от снега фирми трябва да използват само автомобили, отговарящи на най-новите еконорми – Евро 6.

Според кмета на столицата направената проверка на фирмите показва, че има готовност за зимната поддръжка на града. На разположение били 237 снегорина, 37 челни товарача и малки роторни снегорини за почистване на тротоарите.

Фандъкова припомни, че санкциите са сериозни, като за една непочистена спирка до 7.30 часа сутрина глобата е 2500 лева. При над 5% непочистена зона по улиците пък не се плащало нищо на фирмите.


9 ноември 2017 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ремонт на паркове, обновяване на паркове, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg