фирми продукти
представяме
работа
 
Все повече българи искат да купуват жилища

Все повече българи искат да купуват жилищаБългарите са резервирани по отношение на положителни промени във финансовото си състояние, но въпреки това нагласата да харчат повече пари за жилища расте. Това показва последното наблюдение върху потребителските нагласи на Националния статистически институт (НСИ).

През октомври общият показател на доверие на потребителите намалява с 0,7 пункта спрямо юли, което се дължи на пониженото доверие сред населението както в градовете, така и в селата.

Общата оценка на хората за настоящото развитие на икономическата ситуация в страната през последните дванадесет месеца се запазва на равнището от предходното наблюдение. По отношение на очакванията за следващите дванадесет месеца се наблюдава известно подобрение в мненията на живеещите в селата за разлика от населението в градовете, което изразява малко по-негативни прогнози в сравнение с три месеца по-рано.

Оценките на потребителите за настъпилите промени във финансовото състояние на техните домакинства през последните дванадесет месеца, както и очакванията им за следващите дванадесет месеца, са по-резервирани спрямо три месеца по-рано.

Същевременно през октомври се регистрира леко подобрение на общата оценка на настоящата ситуация да се правят разходи за покупка на предмети за дълготрайна употреба. Позитивна е и нагласата на сънародниците ни относно извършването на разходи за "покупка или построяване на жилище (вила)" и за "подобрения в дома" през следващите дванадесет месеца.

По отношение на безработицата в страната прогнозите на нашенците са, че ще има съкращаване на персонал през следващите дванадесет месеца, като според населението в селата то ще бъде с по-високо темпо.


6 ноември 2017 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
имоти, жилищно строителство, недвижими имоти


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg