фирми продукти
представяме
работа
 
Регионалното министерство отдели 15.5 млн. лв. за укрепване на свлачища през 2018 г.

Регионалното министерство отдели 15.5 млн. лв. за укрепване на свлачища през 2018 г.Министерството на регионалното развитие и благоустройството е предвидило 15.5 млн. лв. за укрепване на свлачища през 2018 г. Парите са част от допълнителните 17.5 млн. лв. разходи, които са заложени в бюджета на ведомството, който беше представен пред ресорната парламентарна комисия.

Един милион ще отидат за благоустройствени дейности в населените мести, 500 хил. лв. са за ремонт на общински пътища, а останалите 500 хил. лв. са за увеличение на минималната работна заплата и осигурителните вноски за фонд пенсии с 1%.

Регионалният министър Николай Нанков уточни, че с 6 млн. лв. повече ще бъдат средствата за ВиК проекти. Парите ще бъдат използвани за реконструкция на водопроводни мрежи в населените места. Освен това е предвидено цената за издаване на скица на поземлен имот в неурбанизирана територия да бъде намалена с 50% - от 10 на 5 лева.

По централния бюджет са предвидени още допълнително 85 млн. лв. за строежа на магистрала "Хемус", 110 млн. лв. за обходния път на Габрово – фази 1 и 2, както и 160 млн. лв. за разплащане към Българската банка за развитие по Националната програма за енергийна ефективност. До края на годината към банката се очаква да бъдат разплатени общо 693 млн. лв. за въведени в експлоатация сгради, а през периода от 2018 г. до 2020 г. разплатените средства се очаква да достигнат 1.3 млрд. лв.


3 ноември 2017 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътни ремонти, инфраструктурни проекти, пътни проекти, укрепване на свлачища, ВиК проекти


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg