фирми продукти
представяме
работа
 
Три проекта бяха отличени в българското издание на Wienerberger Brick Award 2018

Wienerberger Brick Award - церемония в България

На 5-ти октомври в Гранд хотел София, зала Триадица се проведе церемонията по награждаването на победителите в българската селекция за Wienerberger Brick Award 2018. Организаторът на световния архитектурен конкурс Винербергер АГ (Виена) отличава най-креативните керамични решения в архитектурата.

Награждаването е резултат от предварителния етап, в който участие взеха над 38 проекта на водещи архитекти от цялата страна. Те представиха своите реализации, в които водещият критерий е приложението на керамиката като строителен материал.
 
Инж. Цанко Миланов - управител на Винербергер

Сред гостите на събитието имаше редица уважавани от сферата професионалисти, медии и специални гости. Всички бяха приветствани от управителя на Винербергер, инж. Цанко Миланов. В своя поздрав той не пропусна да отбележи:

"Модерността на архитектурата не се свежда само до употреба на иновативни материали и оборудване, но и най-вече до това сградата да се вписва в заобикалящата среда и по възможност да бъде съобразена с контекста на материалите, от които е изградена. Керамиката без съмнение ще остане основен строителен материал, а примерите от България и от света ни показват, че тя е не само традиционен, но и много модерен материал, който само въображението може да ограничи!"

Инж. Петър Петров - мениджър продукти и продажби на Винербергер

Инж. Петър Петров – Мениджър продукти и продажби във фирмата, добави: "Две са отличителните черти на този конкурс. Първо - за разлика от повечето комерсиални конкурси, тук няма условие това да са продукти, произведени от организатора на конкурса, в случая Винербергер. Второто е пълната независимост на журито от организаторите."

Арх. Николай Иванов - архитект-консултант на Винербергер

Накрая архитект-консултантът на фирмата – арх. Николай Иванов, връчи наградите на победителите и изрази надеждата за още по-големи успехи: "През годините в Brick Award често е имало българско участие на финала. Вярвам, че и занапред ще спазим тази традиция и ще имаме представители в архитектурния алманах "Brick", а защо не и победители. Повишаването на качеството на проектите в България e тенденция, така че се очаква да сме все по-конкурентоспособни."

Тримата победители бяха удостоени със статуетки, грамоти и специални награди.


Лифт - град Сопот, арх. Невена Русева и арх. Пламен Русев

Третата награда тази година беше отредена за проекта "Разширяване на туристически комплекс - "Лифт – гр. Сопот" на арх. Невена Русева и арх. Пламен Русев. Те получиха рядка колекция от пълния комплект с книги Brick Award, издавани от началото на конкурса до сега.


Ресторант в Белоградчик, арх. Ивайло Петков

Втората награда отличи проекта "Ресторант в Белоградчик" на арх. Ивайло Петков със спа уикенд за двама в хотел Дипломат Плаза.


Къщата и планината, арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев, студио Миодизайн

А големият победител – проектът "Къщата и планината" на арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев от студио Миодизайн, получи и голямата награда - уикенд във Виена на стойност 1 000 лв.


Победителите в българската селекция за Wienerberger Brick Award 2018

Освен наградите от локалния конкурс Wienerberger Brick Award, победителите получават и възможността да представят България в международния конкурс, който ще се проведе във Виена догодина.

Автор: Винербергер ЕООД


9 октомври 2017 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Винербергер, Wienerberger, строителни материали, тухли, керамични блокове


още от категорията тухли, керемиди

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg