фирми продукти
представяме
работа
 
Topgreen - най-новата серия продукти на фирма Атриа

Topgreen - екологично чисти интериорни бои на фирма Атриа

Топгрийн е създадена за тези, които искат да живеят в чист дом с чист въздух. Това са екологично чисти бои, които имат две основни предимства пред всички останали интериорни бои:

1. Боите имат Зелен етикет, отговарящ на клас на екологичност А+, което означава, че съдържанието в боите на вредни за човешкото здраве съединения, като алифатни и ароматни въглеводороди, хлороформ, бутанол и най-токсичния от всички - ФОРМАЛДЕХИД, е ограничено до абсолютен минимум.

Интериорните бои Топгрийн имат зелен етикет, клас на екологичност А+
 
Излагането на влиянието на VOC може да има негативни ефекти върху човешкото здраве, започвайки от дразнене на очите, лигавицата на носа и гърлото, кожата, до алергични реакции, увреждане на белия и черен дроб, бъбреците и нервната система. Това с особена сила важи за крехкия детски организъм!

В таблицата по-долу са дадени резултатите от измерванията на вредни за човешкия организъм съединения в помещение, боядисано с Топгрийн, сравнени с максимално допустимите за най-високия клас на екологичност А+. Вредните емисии са измерени в микрограм/кубичен метър.

**Измервани съединения Клас А+ по UNI EN ISO 16000-9 TOP GREEN
Формалдехид < 10 <9
Aцеталдехид < 200 <17
Toлуен < 300 <2
Teтрахлоретилен < 250 <2
Ксилен изомери < 200 <2
1,2,4 Tриметилбензен < 1000 <2
1,4 Дихлорбензен < 60 <2
Eтилбензен < 750 <2
2 Бутосиетанол < 1000 <2
Стирен < 250 <2
ТVOC - Класифицирани
като толуен ISO 16000-6
< 1000 <2

От таблицата ясно се вижда, че измерените стойности при Топгрийн са десетки и стотици пъти под допустимите за Зелен етикет Клас А.

Topgreen абсорбира формалдехида от въздуха в боядисаното помещение
 
2. Aria Pulita (Чист въздух) – това е една изключителна характеристика, която позволява на боята да почиства от формалдехид въздуха в помещенията, в които е нанесена.

Замерванията, направени от оторизирана лаборатория в помещения, боядисани с Топгрийн, показват, че в рамките на 24 часа след боядисването боята абсорбира формалдехида от въздуха и намалява съдържанието му под минималните нива, които се изискват за чисти помещения.

За всеки, който поставя на първо място собственото си здраве и това на семейството, няма по-безвредна и екологично чиста боя, която да използва за дома си. Ние вярваме, че бъдещето принадлежи на екологично чистите продукти.

Топгрийн - екологично чисти интериорни бои на фирма Атриа

ТОПГРИЙН - да живеем в един по-чист и зелен свят


Продуктите от линия Топгрийн са произведени от италианската фирма Атриа, която притежава международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Тези сертификати са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

Продуктите на Атриа са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


6 октомври 2017 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Атри, бои, интериорни бои, екологични бои, безвредни бои


още от категорията бои, лакове, китове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg