фирми продукти
представяме
работа
 
Правят актуализация на дюните

Правят актуализация на дюнитеПодготвя се актуализация на картата за дюните, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. И поясни, че заедно с министъра на регионалното развитие Николай Нанков са изпратили преди две седмици искане до Агенцията по геодезия и кадастър за обновяване на специализираната карта. Тя посочи още, че последното подобно заснемане е правено през 2011-2012 година, а все още една част от специализираната карта не е влязла в сила заради обжалвания. Необходимостта от актуализация идва и от природните явления от последните години, обясни още министърът. По думите й изменения има заради голямото наводнение от 2013-2014 година, особено по Южното Черноморие.

Това е довело до нарушаване на голяма част от дюните, а от друга страна специалистите казват, че има дюни, които се новоформират в зависимост от природни процеси, обясни още Ангелкова. Тя уточни, че за актуализацията ще се провежда обществена поръчка, за да се заемат професионалисти, които да извършат заснемането. Самото изпълнение може започне след около три месеца, а картата ще е готова вероятно за следващия летен сезон.

В отговор на въпрос дали хавлиите нарушават дюните, както твърди концесионерът на Несебър Юг, Ангелкова каза, че е учудена от подобно питане. Както поставянето на палатки, така и на хавлии, и изобщо човешка намеса върху дюните ги нарушава, обясни министърът. Тя посочи, че концесионерът на този плаж е един от малкото, които спазват стриктно ангажиментите си по отношение на дюните - да има указателни табели къде се намират и че никой не трябва да ляга върху тях.


28 юни 2017 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
кадастър, кадастрални карти, кадастрални регистри


още от категорията картография, кадастър

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg