фирми продукти
представяме
работа
 
Кредити за саниране на къщи и общежития

Кредити за саниране на къщи и общежитияЗаеми с ниски лихви за саниране на еднофамилни жилищни сгради и студентски общежития ще бъдат осигурени чрез финансови инструменти в рамките на ОП "Региони в растеж" 2014-2020. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на регионалното развитие Деница Николова, която взе участие в конференция за еврофондовете. Тя уточни, че мярката цели прилагането на мерки за енергийна ефективност в частни еднофамилни жилища и общежития в 39 града.

В новия програмен период до 2020 г. по ОП "Региони в растеж" е предвиден ресурс за финансови инструменти от 370 млн. лв. Той ще се разпределя под формата на кредити, чрез три фонда за градско развитие в 39 големи града. Очаква се до края на октомври фондовете да бъдат избрани, а още през ноември или до края на годината да може да се кандидатства с проектни идеи.

С проекти могат да кандидатстват не само общини и министерства, но и църквите, частни инвеститори, публично-частни партньорства и др. Ще се подкрепят проекти за енергийна ефективност, обновяване на градската среда, градски транспорт, спортна и културна инфраструктура, туризъм и културно наследство. "Всеки проект, който генерира приходи, може да получи нисколихвено финансиране", отбеляза зам.-министър Николова.


9 юни 2017 - Стандарт

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
саниране на къщи, енергийна ефективност, саниране, обновяване на къщи


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg