фирми продукти
представяме
работа
 
Архитектурните профили - модерният начин да променим дома си

Фасадни профили от EPS за цялостни архитектурни решения

Достолепните фасади, красиво изваяните декорации и орнаменти, специфичните архитектурни форми и детайли, придаващи чувство за аристократизъм в екстериора – ако допреди години всички тези резултати бяха плод на големи вложения и трудно изпълнение, то днес нещата далеч не стоят така. Тенденциите в архитектурния дизайн при изпълнението на една фасада в наши дни ни позволяват постигането на забележителни резултати с минимални разходи на средства, време и усилия.

Без значение дали става въпрос за пресъздаването или реставрирането на архитектурни шедьоври от различни епохи, заедно с техните особености или за работа по изцяло индивидуален проект при оформлението на дома, офиса или провинциалната вила, архитектурните профили и декорации от EPS на МАРИСАН предоставят перфектен отговор на всички нужди и желания.

Богат избор от готови решения или работа по индивидуален проект

Широката гама от готови решения предоставя перфектна възможност за ефектно претворяване на всяка една фасада. Без значение дали целта е преобразяване на провинциалната вила във венециански стил или умелото вплитане на жилищните площи в традиционния за града архитектурен пейзаж, продуктовото портфолио на МАРИСАН предоставя неограничени възможности.

Богата гама от архитектурни профили и декорации

Богатото портфолио в серията архитектурни профили и декорации на МАРИСАН обхваща в себе си множество различни категории от готови предложения като например:

  • Корнизни, рамкови, линейни, первазни и подпрозоречни профили – за умело акцентиране върху специфични участъци от фасадата;
  • Профили с рустикални канали – перфектно решение за придаване на традиционно рустикално излъчване;
  • Пиластри, колони и полуколони, както и капители и базиси за тях – модерен начин за имитация на традиционни за множество различни архитектурни стилове ключови детайли;
  • Фронтони, арки, сводове и ключови камъни – с тяхна помощ вратите, прозорците и другите отвори в стените придобиват запомнящо се излъчване в типичен аристократичен стил;
  • Ъглови камъни – перфектно решение за разчупване на традиционния облик на ъглите на сградата;
  • Декоративни орнаменти и подпори – за акцентиране върху отделните нотки от архитектурния стил, в който се изпълнява фасадата;
  • Балюстради, декоративни парапети и шапки – чувство за стабилност, умело съчетано с духа и специфичното излъчване на сградата;
  • Декоративен сайдинг – за изпълнение на фасадата в особено популярната облицовка, имитираща дървено покритие.

"Ако можете да визуализирате идеята си, ние можем да я изработим."
Иво Колев, мениджър


Освен обширното портфолио от готови решения, МАРИСАН предоставя свободата за самостоятелно проектиране на цялостната визия на фасадата, съобразявайки се с изискванията на клиента към облика на всеки отделен детайл. По този начин се осигурява практически безгранични възможности за изработване на различни архитектурни профили и геометрични форми.

Предимствата на EPS материала

Ако допреди години красиво изваяните архитектурни детайли се произвеждаха от тежки материали като гипс, мрамор, гранит или други, то днес това става с помощта на свръхлекия експандиран полистирол (EPS). Благодарение на структурата на материала, на фасадата не се налага да издържа допълнителна тежест, влияеща негативно върху нейната стабилност и дълготрайна експлоатационна надеждност. Противно на ниското си тегло, архитектурните детайли от EPS се характеризират с особена здравина, устойчивост на стареене, температурни промени, влага и механични влияния от външната среда. Всичко това се дължи на специалното полимерно покритие, което се полага върху профилите. Образуваният твърд финишен слой гарантира здравината на детайлите и тяхната красива визия напред във времето.
 
Архитектурните профили от EPS са здрави и устойчиви на стареене

Лесен и експресен монтаж

Полагането на профилите става бързо и удобно, а процесът по преобразяване на фасадите и интериорите се превръща в лесна и приятна задача за всеки един. Благодарение на своята структура, архитектурните профили и детайли от EPS се полагат само и единствено с помощта на обикновено полиуретаново или лепило за EPS/XPS. В някои специфични случаи се налага и допълнителното закрепване на профилите с дюбели, за да се гарантира тяхната дългосрочна експлоатационна надеждност.

Многообразие от цветови възможности

Архитектурни профили - разнообразие от цветови решения
 
Архитектурните профили и декорации могат да бъдат боядисвани с обикновени фасадни бои в богата палитра от цветове. Благодарение на тази възможност, детайлите от EPS могат да влязат в перфектно съчетание с цялостната идея на сградата.    

Гамата архитектурни профили и декорации на МАРИСАН предоставя на всеки желаещ, без значение дали става въпрос за опитен професионалист или за любител-ентусиаст, възможността да преобрази до неузнаваемост фасадата на своя дом или вила.

Допълнителна техническа и търговска информация, както и подробни инструкции за монтаж на архитектурните профили, можете да откриете на корпоративния сайт www.marisanbg.com или блог blog.marisanbg.com.

Автор: Марисан АД


19 май 2017 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Марисан, архитектурни профили, фасадни профили, декоративни профили, профили от EPS, орнаменти от EPS, декоративни орнаменти


още от категорията архитектура, проектиране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg