фирми продукти
представяме
работа
 
Нанков съкращава строежа на "Железница" с 400 дни

Нанков съкращава строежа на Железница с 400 дниСтроежът на тунел "Железница" трябва да се съкрати с 400 дни. Повече фирми ще работят едновременно, за да се избегне загуба на еврофинансиране. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков пред БНР вчера. Изграждането на най-трудния участък на магистрала "Струма" ще бъде разделено на три части, за да се спести време.

"Трябва да рестартираме всичко отначало, с оптимизирани, съкратени срокове. Трябва да редуцираме поне с 400 дни. Чисто технологично ще търсим вариант как да бъде изграден тунелът в съкратените срокове, но мисля, че това е постижимо", заяви министърът. Неговото желание e обществената поръчка да се пусне на обособени позиции - една за пътното платно до тунела, друга за самия тунел, трета - за съоръженията и пътните платна след тунела.

Министър Нанков съобщи, че е готова ОВОС във връзка със строителството на отсечката от автомагистрала "Струма" в района на Кресненското дефиле и в момента се проверява от консултанти.

Вътрешният одит на МРРБ проверява всички обществени поръчки, съобщи още Николай Нанков. Той допълни, че за по-голяма прозрачност в провеждането на поръчките ще има структурни промени в Агенция "Пътна инфраструктура". Сега пътните специалисти в агенцията са под 8% от щата. "Липсата на достатъчно подготвен експертен персонал в агенцията ни създава проблем при реализирането на конкретни обекти, при контрола", призна министърът. Във връзка с електронното управление той планира създаването на дирекция или отдел "Информационни системи".


18 май 2017 - Стандарт

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg