фирми продукти
представяме
работа
 
Завършване на магистралния пръстен и тунела под Шипка са сред управленските приоритети на бъдещото правителство

Завършване на магистралния пръстен и тунела под Шипка са сред управленските приоритети на бъдещото правителствоЗавършване на магистралния пръстен на страната, чрез ускорено доизграждане на "Хемус" и "Струма" (от Благоевград до Сандански) и построяване на аутобана "Калотина - София", наред с модернизацията на съществуващата пътната мрежа планира бъдещото правителство на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Това е записано в секция "Транспорт" на четиригодишната управленска програма на коалицията.

Планира се и въвеждане на по-справедлив модел за плащане на пътищата, чрез въвеждане на смесена система, включваща електронна винетка за леки коли и тол такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили. Бъдещият кабинет смята и да реализира тунела под връх Шипка, както и скоростните пътища Русе-Велико Търново и Видин-София.

В рамките на мандата на правителството би трябвало да се доизгради Южната дъга на Софийския околовръстен път, както и обходът на Пловдив.

Що се отнася до железниците, намеренията са да се изработи дългосрочна стратегия за тяхното развитие. Крайната цел ще е изграждането на модерна, екологична, достъпна инфраструктура, по която да се движат нови влакове. За целта се планира изграждането на железопътните линии София – Септември и София – Волуяк, част от жп възел София.

Средства ще се търсят и за модернизация на жп линиите Пловдив – Бургас, фаза 2 и Драгоман – София. Кабинетът на ГЕРБ и Обединените патриоти ще работи и за създаване на условия за развитие на морския и речен транспорт.

Ще продължи и работата по разширението на метрото в София. Има и намерения за проектиране и последващо изграждане на интермодални терминали във Варна и Видин.


13 април 2017 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътни съоръжения


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg