фирми продукти
представяме
работа
 
Огнезащитна система за дървени конструкции и дървесни плоскости РV33

Огнезащитна система за дървени конструкции и дървесни плоскости РV33

Aithon PV33 е пожарозащитна термонабъбваща система за масивно дърво или дървесни плоскости, която се състои от набъбващо покритие Aithon PV33 и финишно покритие Aithon F33. Системата е предназначена за промяна на класа по реакция на огън на дървени елементи и за огнезащита на дървени греди и колони. В тази връзка тя има следните класификации:

  1. Клас по реакция на огън В-s1 d0, по методи EN ISO 11925-2 EN 13823 и получените резултати са класифицирани съгласно EN 13501-1;
  2. Клас на устойчивост на огън R15, R30, R45 и R60 съгласно методи ENV 13381-7 и EN 13501-2+А2:2009 за носещи греди, колони, подови и стенни плоскости. Получените резултати са класифицирани съгласно EN 13501-1.

Aithon PV33 притежава Еропейска техническа оценка - ETA 15/0424 от 19.08.2015 г., позволяваща влагането й в строителните обекти във всички страни от Европейския съюз, без необходимост от становище за съответствие.

Системата може да се използва за защита на масивно дърво или дървесни плоскости с клас не по-нисък от D, с минимална плътност 390 кг/м3 и минимална дебелина 10 мм, вкл. ламперии.

Системата може да се използва за защита на детайли и конструктивни елементи от дърво, експлоатирани в интериорна или екстериорна среда с повишена пожароопасност.

Огнезащитна система за дървени конструкции и дървесни плоскости РV33

Огнезащитна система за дървени конструкции и дървесни плоскости РV33

Основни предимства на РV33:

  1. С това покритие могат да се защитават много широк клас дърво и дървесни плоскости, вкл. ламперии.
  2. Изпитанията са проведени върху много широка гама от профили – с плътност от 630 до 390 кг/м3.
  3. Изпитанията са проведени по последните действащи Европейски нормативи и са валидни за целия ЕС.
  4. Огнезащитната боя и финишът са прозрачни и не променят естествения цвят на дървото. 
  5. Огнезащитната боя се нанася лесно чрез пръскане или ръчно - с валяк и четка, и не изисква специална квалификация на персонала.
  6. Огнезащитната боя и финишът не съдържат вредни вещества и не отделят токсични вещества, вредни за човека, растенията и животните. Отговарят на изискванията на Регламент REACH за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС). Това ги прави особено подходящи за нанасяне в закрити помещения, вкл. училища, детски градини, болнични заведения, спортни съоръжения и др.

Продукта можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


10 март 2017 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, системи за огнезащита, огнезащитни покрития, огнезащитни бои, огнезащита на дърво, огнезащитни системи, огнезащита за дървесина


още от категорията противопожарни покрития

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg