фирми продукти
представяме
работа
 
В Стара Загора свършиха парцелите за нови кооперации

В Стара Загора свършиха парцелите за нови кооперацииПочти не е останало свободно място за ново строителство в Стара Загора, установи проверка на "Монитор". Отдавна са спазарени къщички на по 60-70 години с дворни места от по 400-500 кв. м. Само въпрос на време е те да бъдат съборени и да се излеят основите на строежите. Нови квартали са се обособили в района западно от стадион "Берое", а цялото пространство южно от парк Аязмото отдавна е заето от кооперации на по 5-6 етажа.

Липсата на подходящи терени е накарала предприемачи да хвърлят око на терените в неслучилия се парк "Бедечка", където вече са готови 5-6 лукс блокчета и са излети основите на още 2.

Строителството там обаче е под въпрос, след като местните старейшини през миналата година решиха да бъде преработен подробният устройствен план и терените да бъдат запазени като част от парка. Друг е въпросът, че предстоят тежки съдебни битки със собствениците на реституираните парцели.

766 нови апартаменти в 197 жилищни кооперации са излезли на пазара на недвижимите имоти в Стара Загора през последните три години, показва справка от община Стара Загора. Най-много – 269, са били през 2015 г. Тогава са издадени 662 строителни разрешения за изграждането на 146 кооперации с общо 509 апартамента. През следващата 2016-а разрешенията са с 14 по-малко, но пък апартаментите са вече 665.

Според брокери най-търсени в момента са тухлените кооперации с акт 16, без да има особено значение локацията, но определен интерес се забелязвал и към току-що започналите строежи.

Цените са изключително разнообразни, обаче много рядко търсенето и предлагането се срещат.
Последният случай за разминаване бил от края на декември, когато между оферта от 50 000 евро за тристаен апартамент от 110 кв. м в строеж и обявен интерес от кандидат-купувач имало разлика от цели 10 000. В крайна сметка се стигнало до сделка за 42 500 евро.

Двустаен апартамент в газифицирана кооперация може да бъде закупен за 32 000-34 000 евро и то в централната градска част. Същата цена се постигала и в обновения квартал "Самара", твърдят старозагорски брокери.


20 февруари 2017 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
имоти, жилищно строителство, ново строителство


още от категорията жилищно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg