фирми продукти
представяме
работа
 
Преките инвестиции са намалели с 1 млрд. евро

Преките инвестиции са намалели с 1 млрд. евроС 1,009 млрд. евро са намалели преките инвестиции в България за периода януари – декември 2016 г., сочат последните данни на Българската народна банка (БНБ). За миналата година те са възлизали на 628 млн. евро, като само година по-рано общата сума на инвестициите е била 1,692 млрд. евро.

Само за последния месец на 2016 г. също се отчита спад, тъй като те намаляват с 258 млн. евро, а за декември на 2015 г. отчетеното понижение е било в размер на 88 млн. евро.

За периода от януари до декември на миналата година чужденците са закупили имоти у нас за близо 55 млн. евро, при 72,5 млн. евро за същия период на 2015 г. Отново най-много къщи и апартаменти са закупували гражданите на Швейцария, като са похарчили почти 23 млн. евро. На второ място се нареждат руснаците с инвестирани 7,5 млн. евро, следвани от норвежците, които са вложили малко над 6 млн. евро.

Данните на Централната банка сочат още, че най-големите преки инвестиции в страната ни са дошли от Люксембург – 135,6 млн. евро. От Холандия и Обединеното кралство инвестициите възлизат съответно на 128 и 118 млн. евро.


20 февруари 2017 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
недвижими имоти, инвеститори, чуждестранни инвестиции


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg