фирми продукти
представяме
работа
 
Екоминистерството отпуска 3,5 млн. лв. за проекти за озеленяване и детски площадки

Екоминистерството отпуска 3,5 млн. лв. за проекти за озеленяване и детски площадкиПроекти за озеленяване, изграждане на детски площадки и зони за отдих ще бъдат финансирани с общ бюджет от 3,5 млн. лв. по кампанията "За чиста околна среда". Началото й огласи Министерството на околната среда и водите във вторник (17 януари 2017 г.). За средства могат да кандидатстват общини, кметства, училища и детски градини.

17 февруари е крайният срок за подаване на предложения от училища и детски градини в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), а за общини и кметства – 2 март. Класираните проекти ще бъдат обявени на 14 април.

2,3 млн. лв. са предвидени за общините и кметствата, като максималният размер на финансирането е 10 хил. лв. на проект. 1,2 млн. лв. е бюджетът, заделен за училищата, детските градини и центрове за подкрепа на личностното развитие. Таванът на проектите им е 5000 лв.

Най-високо ще бъдат оценявани предложенията, които се осъществяват с участие на децата, както и на техните родители. При общинските проекти висока оценка ще получат тези, които са свързани с почистване на замърсени площи и облагородяването им, създаване на зони за отдих, ремонт на стари площадки и други. И тук е важно участието на гражданите чрез полагане на доброволен труд, защото това е гаранция, че по-късно хората ще се грижат за създаденото.

Кампанията "За чиста околна среда" започна през 2003 г. През миналата година по нея постъпиха 2655 предложения. От тях 1217 на общини и кметства, 800 на училища и ОДК и 638 на детски градини. Финансирани бяха общо 476 проекта, чрез които бяха изградени десетки спортни площадки, паркове на открито, билкови градини, отчитат се от МОСВ.

Приходите на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) идват основно от екологични такси, глоби и др., както и от управлението на инсинератора в Александровска болница, а средствата се харчат основно за изграждане на ВиК съоръжения, депа и биоразнообразие.


18 януари 2017 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
озеленяване, детски площадки, паркове, спортни площадки


още от категорията градини, озеленяване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg