фирми продукти
представяме
работа
 
Правителството отпусна 12 млн. лв. по проекта за тунел под Шипка

Правителството отпусна 12 млн. лв. по проекта за тунел под ШипкаПравителството реши да отпусне 12 млн. лв. за първата фаза по изграждането на обходния път на Габрово. Този проект е част от реализацията на мащабния план за тунел под връх Шипка, съобщиха от правителствената пресслужба.

С изграждането на обхода на Габрово значително ще се намали времето за пътуване и извеждане на транзитния трафик от града. Ще се облекчи и трафикът в национален мащаб.

Проектът е част от запланувания тунел под връх Шипка, който ще осигури една от най-преките пътни връзки между Северна и Южна България. Обходният път на Габрово е част от европейския коридор IX, който минава през Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис.

От правителството уточниха, че със съкратеното време за пътуване след реализацията на запланувания тунел ще се постигне и екологичен ефект поради намаляването на вредните емисии в околната среда.

Отпускането на допълнителните 12 млн. лв. към регионалното министерство стана, след като в края на миналата година България изгуби част от еврофинансирането за изграждането на обхода на Габрово.


9 ноември 2016 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътни съоръжения


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg