фирми продукти
представяме
работа
 
Общините ще могат да ремонтират язовирите си с европари

Общините ще могат да ремонтират язовирите си с европариОбщините ще могат да кандидатстват за средства за подобряване на техническото състояние на язовирите, които стопанисват. Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на заседание на парламентарната комисия по околна среда и води.

Средствата са заделени по оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". Процедурата ще е в размер на 20 млн. лв. и е в рамките на новата ос "Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища".

До края на годината МОСВ ще покани общините да кандидатстват. Бенефициенти ще могат да са общини, които са получили предписание от компетентния орган, че хидротехническите им съоръжения се нуждаят от укрепване или ремонт. Другото условие е язовирите да не са дадени на концесия.

Василева информира депутатите и за хода на ранните ВиК проекти по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". Предстои подписване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за водните цикли на Асеновград, Плевен, Пловдив и Добрич.

Оценката на проектните предложения вече приключва. Предстои подписване и на последния от фазираните проекти – с община Враца, а договорите с Банско, Варна-"Златни пясъци", Видин, Раднево, Тервел и Ямбол са в изпълнение. МОСВ може да се похвали с първия успешно приключил инфраструктурен проект от новия програмен период – пречиствателната станция на Шумен, която беше открита преди дни.

В края на септември бяха подадени предложения и от общините Приморско, Айтос, Тутракан, Чирпан и Елхово. Те също ще изпълняват ранни проекти за ВиК инфраструктура с бюджет 116 млн. лв.


14 октомври 2016 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ВиК, водни проекти, хидротехнически съоръжения, ВиК инфраструктура


още от категорията вик

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg