фирми продукти
представяме
работа
 
Кръстовище с естакада ще правят на околовръстното при Горубляне

Кръстовище с естакада ще правят на околовръстното при ГорублянеКръгово кръстовище на нивото на съществуващия път и естакада за транзитно преминаващите е един от разглежданите в момента варианти за изграждане на пътния възел на Южната дъга при Горубляне. Това съобщиха за "Монитор" от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От ведомството уточниха, че трасето преминава през изключително застроени територии и се засягат множество и сложни подземни и надземни инженерни инфраструктури и затова изработката на техническия проект ще отнеме време.

След това той ще бъде съгласуван с всички необходими инстанции, провеждане на допълнителни екологични процедури при необходимост, както и процедурите, свързани с теренното обезпечаване на обекта.

Във вторник при пускането на Западната дъга на столичното околовръстно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че изграждането на пътния възел "Горубляне", а след него и Южната дъга от кв. "Младост" до АМ "Тракия" ще започне догодина. Целта е да се облекчи изключително натоварения трафик по него, който на практика блокира входа и изхода за града след магистрала "Тракия". По думите й тя е получила уверението на правителството, че за 2017 г. ще има средства за старта на пътния възел, където е най-голямата тапа по това направление. Фандъкова не се ангажира с конкретни срокове за завършване на цялата Южна дъга заради дългите процедури по отчуждаването на терени по трасето.

"Заедно със строежа на Източната тангента, който свърза Северната скоростна тангента с бул. "Владимир Вазов" - това са двете отсечки, за които сме заложили средства през следващата година, обобщи Йорданка Фандъкова. В момента се провежда процедура за избор на изпълнител на локалните платна на Северната скоростна тангента, за които получихме средства от държавата. На 16 септември ще се отворят цените, а до края на месеца трябва да има избран изпълнител и ако няма обжалвания, строителството ще започне", каза още столичният кмет.


15 септември 2016 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътно строителство


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg