фирми продукти
представяме
работа
 
Леят асфалт на всяка трета улица в столицата

Леят асфалт на всяка трета улица в столицатаАсфалт се лее по дупките на всяка трета улица в София през тази година. С 26 млн. лв. общината е планирала да запълни ямите по 850 шосета от общо над 2500 в града. Главните булеварди и улиците в столицата се поддържат по абонамент от четири фирми, които трябва да не допускат да са в лошо състояние. За останалите пък следят районните кметове, които пращат машините да пълнят траповете.

През тази година пък 10 млн. лв. ще отидат за цялостен ремонт на кварталните улици, обясниха от "Московска 33". Досега машини и майстори са обновили изцяло 35 - "Ангиста", "Флора Кънева", "Студен кладенец", "Жеко войвода", "Равногор", "Янко Забунов", "Русалийски проход", "Искър", "А. Ронкали", "Огоста", "Бел камък", "Подкрепа", "Войводово", "Атанас Цветанов", "Поп Богомил", "Цар Симеон", "Св. Кирил и Методий", "Шумако", "Майстор Димитър Софиянлията", "Петър Манджийски", както и такива в Люлин, село Балша и Банкя.

До септември като стъкло ще са и улиците "Малуша", "Зелено дърво" и ще приключи първият етап по "Атанас Узунов", "Бачо Киро", "Княз Борис I". Ремонтът на "Цар Асен" пък ще продължи до 26 октомври.

Изцяло нови ще са и 7 ключови булеварда и трасета в столицата. Един от най-големите обекти е бул. "Владимир Вазов", където заедно с обновяването на 10 моста ще има нови пътни платна, тротоари и улично осветление. Майсторите трябва да приключат първия етап там през септември. До първия звънец пък ще е готов и участъкът за 2 млн. лв. от бул. "Ботевградско шосе" между улиците "Летоструй" и "Витиня" . Тогава е срокът за завършването и на "Витоша". През есента майсторите ще останат да довършат "Козлодуй", "Богатица", "Обиколна" и бул. "Черни връх".

Ремонтите на централни булеварди са парализирали и Пловдив. В момента под тепетата едновременно се ремонтират части от "Руски" и "Шести септември", което води до километрични задръствания и изнервя шофьорите. Един от най-важните обекти е и "Коматевско шосе", където се подменя настилката и се работи по изграждането на нова канализация. Продължава ремонтът и на отсечка от големия булевард "Васил Априлов", който стартира преди седем месеца.

В списъка с обновяване попада и ул. "Гладстон" в участъка от кръстовището с бул. "Руски" по посока "Васил Априлов". Срокът за ремонта е 70 дни, а паветата ще бъдат заменени от асфалт. Единственият отложен засега ремонт по 30-милионния заем е за бул. "Северен", заради отчуждителни процедури.

През есента трябва да започне и реконструкция на улица "Крайезерна" в Бургас, която ще сложи край на кошмарния трафик.

Изграждането на четирилентовия път ще струва 14,7 млн. лв. Това е един от най-ключовите инфраструктурни проекти в региона, защото в момента целият автомобилен поток за Южното Черноморие минава през Бургас, а това създава сериозни проблеми с трафика в града. Изграждането на кръгово движение на "Трапезица" донякъде облекчи задръстванията, но реализирането на проекта за четирилентов път изцяло ще разреши този проблем. Това е един от доводите на общинския съветник Живко Табаков, който предлага да бъде проведена информационна и разяснителна кампания, която да покаже на пътуващите към Южното Черноморие новите обходни пътища около Бургас.

Това лято в Плевен ще бъдат ремонтирани 11 улици. На 6 от участъците ще бъде подменен и водопроводът. Ремонтът по бул. "Русе" в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до бул. "Христо Ботев" започна в събота и ще продължи до 25 август. Подмяната на водопроводната мрежа и асфалт в Плевен ще продължи до 25 октомври.


8 август 2016 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици, преасфалтиране


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg