фирми продукти
представяме
работа
 
Булевард "Витоша" готов до средата на месеца

Булевард Витоша готов до средата на месецаРемонтът на столичния булевард "Витоша" ще приключи в средата на месеца, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. В момента майсторите полагат асфалт от бул. "България" до Южния парк. Това ще струва 2,9 млн. лв. от бюджета на общината, като с парите се подменя асфалтовата настилка, трамвайните релси, поставено е ново осветление, тротоарите се обновяват, ще бъде обособена и велоалея.

Кметът Фандъкова припомни на строителната фирма, че ако обектът не бъде готов в срок, неустойките ще бъдат сериозни. Санкцията за всеки ден забавяне е 30 000 лв. Безкомпромисни сме към изпълнителите по отношение на сроковете и качеството на работа, подчерта кметът.

Фандъкова каза още, че навсякъде се работи усилено, обектите се проверяват ежедневно. На първия участък на ул. "Богатица" вече е поставен асфалт, но кметът има забележки по опазването на чистотата. Там се работи се с удължено работно време и след като фирмата приключи през ноември, ще трябва да излъска всичко, включително и околните улици

Ремонтите продължават и по бул. "Владимир Вазов", където се търси начин да бъде направена велоалея, която да се свързва с тази на бул. "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София, каза Фандъкова.


1 август 2016 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, велоалеи, пътни проекти, инфраструктура


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg