фирми продукти
представяме
работа
 
Сделките с имоти в София скочиха с 18%

Сделките с имоти в София скочиха с 18%Сделките с имоти в големите градове бележат ръст, но в повечето по-малки населени места се отчита сериозен спад. Това показва, че доходите и пазара на труда в София, Пловдив, Варна и Бургас значително се различават от останалите градове в страната.

В София сделките с имоти за полугодието нарастват с почти 18% спрямо същия период на миналата година и достигат 13 316, сочат данните на Агенцията по вписванията. При ипотеките ръстът е още по-силен - с над 28%, до 6 145.

В Пловдив ръстът на сделките за януари-юни 2016 г. е 2,7% до 7 143 броя. Ръстът на ипотеките там обаче достига 14%, като те са 1 714 броя.

В морската столица Варна сделките нарастват с 1,6% до малко под 5 хил., но при ипотеките увеличението е значително по-голямо - с 19%, до малко над 1800.

В другия голям морски град - Бургас, се отчита сравнително малък ръст на броя на сделките - само с 0,4%. Но не така стоят нещата при ипотеките в града - ръстът им надвишава 23%.

Увеличението на ипотеките в тези градове показва, че все повече хора се възползват от ниските банкови лихви, за да рефинансират стари кредити. В по-малките градове обаче ситуацията на пазара на имоти е различна.

В другите областни градове броят на сделките пада с почти 6% за полугодието. Като изключение правят Плевен, Стара Загора и Русе, където се забелязва умерен ръст на сделките. В Пазарджик също има ръст, което вероятно се обяснява с близостта му до Пловдив, където има повече възможности за работа.


19 юли 2016 - Стандарт

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
имоти, покупка на имот, недвижими имоти, ипотечни кредити


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg