фирми продукти
представяме
работа
 
Пращат производствата на 4-и километър

Пращат производствата на 4-и километърПромишлените производства трябва да се концентрират в източната част на града – 4-и, 7-и, 11-и км на бул. "Цариградско шосе". Това предвижда Планът за интегрирано градско развитие и възстановяване на София, който ще бъде гласуван утре от местния парламент. След одобрението му ще бъде внесен в регионалното министерство. Планът е нужен, за да може да се определят зоните за развитие на града – икономически, социални и обществени и да се кандидатства за европари през 2014-2020 г.

Конкретните проекти за кандидатстване ще се правят тепърва. На 4-и км е планирано изграждането на София тех парк. В района обаче трябва да се развият проекти, но не само общински, а и частни, както и с публично-частно партньорство. "Никой няма илюзии, че ще се финансират с европари частни проекти", каза Диков.

Планът предвижда и подобряване условията за живеещите е североизточната част на града - кварталите "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Васил Левски", "Левски В", "Левски Г", "Христо Ботев". Предлага се подновяване на инфраструктурата – да се ремонтират улици, да се смени окабеляването и т.н. Според проучване, направено от екипа, изготвил плана за развитие на София, сред 400 столичани, те подкрепят инвестициите в тези квартали.

Част от тях са и с най-неблагоприятни климатични условия в столицата. В "Обеля", "Модерно предградие", "Захарна фабрика", "Банишора", "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Васил Левски", "Враждебна" и около аерогарата през зимата температурите са с 3.6 градуса по-ниски от средната за града. През лятото тенденцията е обратната. Термометрите сочат с 3.8 градуса повече.

"След 2014 г. целият център на София ще бъде преобразен. Ще има съвсем ново озеленяване, настилки, афишни колони, стълбове за осветление и истински зони за паркиране, а не като сегашните – очертани с боя", обясни главният архитект на столицата.

Доизграждане на Източната и напълно нова Западна тангента на София също е включено в плана за интегрирано градско развитие на София. Източната е от "Искърско шосе" до Северната скоростна тангента, а западната – от бул. "Сливница" до "Ломско шосе". С разширяването им се очаква повече шофьори да избират тези трасета, а не да влизат в центъра на София с колите си. Планирано е и бул. "Тодор Каблешков" да бъде разширен, както и да бъде изграден третият метродиаметър от "Овча купел" до бул. "Ботевградско шосе". То ще се прави с пари от "Регионално развитие", а не от програма "Транспорт".


19 септември 2012 - в. Монитор




Няма коментари


ключови думи
инфраструктура, инфраструктурни проекти, озеленяване, ремонти, пътно строителство, проектиране, технологичен парк, технопарк


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg