фирми продукти
представяме
работа
 
Външни подови настилки от тиково дърво

Фирма НОДО е директен вносител на тиков дървен материал от Бразилия. Сред най-търсените облицовки в нашата продуктова гама е дървото за външни подови настилки или така нареченото ИПЕ, подходящо за градини, тераси, басейни, крайбрежни алеи и площадки, обличане на фасади и др.

Външни подови настилки от тиково дърво   Външни подови настилки от тиково дърво

Външни подови настилки от тиково дърво   Облицовки от тиково дърво

На Вашето внимание ще представим ИПЕ лапачо (IPE) – (Бразилски орех) – среща се в Бразилия. Сърцевината му варира от масленокафяво до червено, може да има по-светли и по-тъмни ивици. Ипе е дърво с лек блясък и маслен вид.

Външни подови настилки от тиково дърво   Външни подови настилки от тиково дърво   Външни подови настилки от тиково дърво

Защо да използваме Ипе?

Ипе е екологично чист материал, който е естествено устойчив на гниене, разлагане, насекоми и плесен без да се налага използване на токсични химикали. Дървесината на дървото Ипе е естествено устойчива на огън, плътна и твърда, придобивана само от естествени гори. Освен всички технически характеристики материалът е невероятно красив, събрал в себе си екзотиката на Амазонка.

ИПЕ лапачо (IPE) – (Бразилски орех)   ИПЕ лапачо (IPE) – (Бразилски орех)   Външни подови настилки от тиково дърво

Колко време ще издържи?

Ипе има най-добрата устойчивост на загниване и най-високия рейтинг сред другите дървесини, който е "висок около 30 години", няма дърво с по-висок рейтинг.

Как издържа на атмосферни влияния?

Атмосферните влияния имат съвсем малък, почти никакъв ефект върху структурната непокътнатост на Ипе дървесината. При постоянно излагане на слънчева светлина червеникавите нюанси ще придобият сребристо-платинен цвят. За връщането на естествения цвят е необходимо само веднъж годишна обработка с тиково масло и дървените Ви настилки ще оживяват наново.

Дали Ипе е обект на накърняване и повреждане от насекоми?

Заради плътната структура на дървото Ипе, той е не само естествено устойчив на насекоми, но също и на загниване, разлагане и плесен.

Как ценово дървесината на Ипе се сравнява с другите материали за декинг?

Ипе е икономично естествена алтернатива в сравнение с другите дървесини, когато се взема предвид целия жизнен цикъл или в сравнение с други проекти, правени на открито. По-малкото разходи за материали и труд са свързани с много нискокачествени декинг материали. Той е ценово сравним с други първокласни декинг продукти като например секвоята или западен кедър. Заради оценката на допълнителните предимства на Ипе (качество на дървесината, твърдост, дълъг живот, устойчивост на напукване, разцепване, огън, плесен, повреда от насекоми и т. н.), той е първокласен продукт.

Размерите, които предлагаме:
- Дължина – от 0.94 см до 4,00 м;
- Ширина – от 10 см;
- Дебелина – 2 см.


За допълнителна информация: Нодо ООД


5 октомври 2011 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Нодо, настилки, външни настилки, декинг, облицовки, тикова дървесина, дървен материал, Ипе лапачо

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg