фирми продукти
представяме
работа
 
21 строителни фирми са в класацията топ 100 печеливши компании

21 строителни фирми са в класацията топ 100 печеливши компании21 строителни фирми влязоха в стоте най-печеливши компании. Класацията се прави за девета поредна година и включва фирмите и холдингите, които са постигнали най-високи икономически показатели у нас през 2006 година.

Фирмите са класирани по максималните изменения на приходите им от продажби за 2006 г. спрямо 2005 г. Те са избрани сред общо 5200 компании, които са приключили годината с печалба и са платили своите данъци. Близо 58% от класираните фирми работят в сферата на услугите, а 48 на сто от тях попадат в индустриалния сектор, съобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов.

Сред строителните компании са имена като "Камеко", Консорциум "Сиконко", "Монолит", "Антора". 67 милиарда 426 млн. лева са общите приходи от продажбите на 100-компании, включени в класацията, което представлява 55% от БВП на страната, уточниха от БТПП. За миналата година цифрата е 55 млрд. лева.

Тази година БТПП е направила и още една класация - на 300 фирми, които са били избрани по печалбата, постигната на 100 лв. приходи от продажби. В нея също намират място доста строителни фирми - 44 на брой. Сред тях попадат имена като "Пътища и пътни съоръжения" АД, "Индустриален холдинг-България" АД, "Хидростроител" ООД, "Софстройпроект" АД, "Пътища и мостове", "Строймонтаж" и други.

"Изводът от класациите е, че в България има условия за бизнес и може да се печели добре. Това е добро послание не само за българските фирми, но и за чуждестранните компании", коментира Божинов.

Автор: Citybuild.bg

2 ноември 2007 - Citybuild.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
фирми, компании, класация, строителство, Българската търговско-промишлена палата


още от категорията комплексно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg