фирми продукти
представяме
работа
 
Дойче Банк може да инвестира в летища и магистрали у нас

Дойче Банк може да инвестира в летища и магистрали у насДойче Банк е разговаряла с правителството да финансира големите инфраструктурни проекти - магистралите "Хемус" и "Тракия". Това съобщи шефът на офиса в България Павел Езекиев. Банката е обсъдила намеренията си да инвестира и в летищата Варна и Бургас с новите им собственици - българо-германския консорциум "Фрапорт БМ Стар".

Според главния административен директор на Дойче Банк Тесен фон Хайдебрек финансовата институция има интерес да инвестира в проекти от публично-частното партньорство. Интересът на Дойче Банк е насочен основно към областите енергетика, технологии и недвижими имоти. Засега ръководството на банката не е разговаряло с правителството да финансира изграждането на втората електроцентрала АЕЦ "Белене". Когато моментът настъпи, ще имаме готовност, каза Хайдебрек. По думите му банката може да финансира всякакви проекти, стига те да са стабилни.

Въпреки че едва сега отваря офис у нас, Дойче Банк беше консултант на българското правителство по приватизационната сделка на БТК и е основен акционер в "Балканфарма". Шефът на представителството в България Павел Езекиев обясни, че банката ще консултира родни и чужди фирми при сливания. Дойче Банк ще финансира и съфинансира родни фирми, но само като те представят конкретни проекти.

Хайдебрек посочи няколко причини банката да открие свой офис в България. Според него страната ни е развиващ се пазар. Втората причина са многото клиенти на банката, които вече са инвестирали у нас. Това са големи фирми като "Кауфланд", "Сименс", "Луфтханза" и EON.


5 юли 2006 - в. Новинар
Няма коментари


ключови думи
банка, Дойче Банк, финансира, инфраструктурни проекти, магистрали, летища, офиса, консорциум, финансова институция, недвижими имоти


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg