фирми продукти
представяме
работа
 
Определиха победителите в конкурса Консепт БГ

Определиха победителите в конкурса Консепт БГНа 30.05.2006 г. в зала "Триадица 1" на Гранд Хотел София се проведе пресконференция по повод финала на конкурса за дизайн "КОНСЕПТ БГ". На пресконференцията взеха участие декораторът на краля на Мароко - Жан Баптист Барион, зам.-министърът на културата Иван Токаджиев, организаторите на конкурса от Ателие 52 и Христо Богданов - организационен секретар на конкурса. Бяха представени номинираните проекти и резулататите от гласуването на журито. Г-н Барион представи световните тенденции в съвременния дизайн на мебели за офис обзавеждане.

След пресконференцията се проведе и церемонията по награждаването на победителите в конкурса. На нея присъстваха патронът на конкурса – Министърът на културата Проф. Стефан Данаилов, Жан Баптист Барион, председателят на Съюза на архитектите в България г-н Иван Станишев, известни архитекти и дизайнери, представители на изпълнителната власт.

Наградените в конкурса са:

  • 1-во място: Венелин Николаев
  • 2-ро място: Иван Арнаудов
  • 3-то място: Генчо Гоев

"КОНСЕПТ БГ" се провежда за първи път у нас. Организира се от Ателие 52 и негова основната цел е да стимулира креативността на българските дизайнери. Конкурсът се проведе в периода 16 март - 16 май 2006 година чрез интернет портал www.conceptbg.dibla.com, в който участниците предлагаха своите проекти със зададена тема "Фамилия мебели за офис обзавеждане, базирани на зададени технологии". Предложенията бяха оценени от жури, от преподаватели от ВУЗ, с преподаване на дизайн на мебели интериор, архитектура, инвеститори.

Съпредседатели на журито са зам.-министърът на културата г-н Иван Токаджиев и г-н Жан Баптист Барион. Наградите са за 1-во място – 3 000 лв., патентоване и 4% от продажбата; за 2-ро място – 2 000 лв., патентоване и 4% от продажбата и за 3-то място – 1 000 лв., патентоване и 4% от продажбата. За периода от награждаването до есенния Пловдивски панаир ще бъдат произведени наградените прототипи, които след изложението в Пловдив ще бъдат представени и в страната. Прототипите ще бъдат произведени в модерната българска фабрика "Галакси Плаза".


1 юни 2006 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
конкурс, дизайн, декоратор, обзавеждане, дизайнери, архитекти, фабрика, офис обзавеждане


още от категорията офис мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg