фирми продукти
представяме
работа
 
'Метехно' инвестира в завод за сандвич панели в Плевен

Световният лидер за производство на т.н. "сандвич панели" започна строителство на завод в Плевен, който ще задоволява пазара на балканските страни. Международната компания "Метехно", със седалище в Милано (Италия), инвестира между 8 и 9 милиона евро и пуска първата производствена линия през ноември с капацитет 2 милиона кв. метра пенополиоретанови панели. Това съобщи вчера в Плевен президентът на компанията Маурицио Моранди. Той уточни, че в първия етап от проекта ще бъдат ангажирани 50-60 човека.

Италианските инвеститори са взели терен от 22 декара, като 10 от тях ще застроят в района на плевенската фирма "Етерна". Моранди отбеляза, че са проучили икономическата среда в България и смятат, че инвестицията в нашата страна ще бъде добра, защото има подходящи географски, икономически и социални дадености в Плевен, които гарантират развитието й. Имаме и много добри български партньори, вече сме в напреднала фаза при осъществяването на проекта, допълни президентът на компанията.

Италианските бизнесмени бяха приети от председателя на общинския съвет в града Георг Спартански. Пред него те посочиха, че групата "Метехно" има 26 производствени дружества в 15 държави по света, българското е 16-то поред. Те са основният производител на строителните плоскости в западната, централната и южната част на Европа. Имат производствени фирми в САЩ, Куба, Колумбия, Китай, Шри Ланка, Тайланд и Виетнам. Започват строителство на мощности в Индия. Тяхна технологична линия е инсталирана в Австралия. Основното им производство са т.нар. "сандвич панели" (два слоя плоскости, между които има изолиращи материали).


1 февруари 2006 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
сандвич панели, строителство, завод, плевин, компания, инвестира, фирма


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg